Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigád, akik egyebek mellett a Kálvária bálért is felelősek. Április 22-től négy napon át tart az "ember kísérlet", vajon képes-e néhány lelkes aktivista, érdeklődő és támogató elindítani és önállóan, forrás nélkül fenntartani egy közösségi teret. A hetedik kerületi Nyár utca 29. számban található egykori zsidó kaszinó épületében minden délután hat órától várják azokat, akik osztozik az elképzelésben, hogy a közösség az nem olyan, ami magától van, azt bizony csinálni kell.

Program:

Április 22.: kiállításmegnyitó Borhy Balázs, Pintér Gábor, Szőke Gáspár munkáiból

Április 23.: beszélgetés a Jogunk a Városhoz témakörben

Április 24.: 13.30-tól piac expedíció, utána vacsora

Április 25.: pihenés, játék, kupaktanács

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utána - pillanatkép a tegnap esti kiállításról

Az évek óta elhagyatottan álló, romos ingatlant kitakarították, és ezentúl - hacsak átmenetileg is - közkonyhának, művészeti galériának, szabad-boltnak és szabad-kávézónak ad helyet. De mitől szabad? Nem azt jelenti, hogy itt minden teljesen ingyen van, és szabad a rablás. A lényege, hogy nem kereskedelmi elvek szerint, hanem olyan csere alapon működik. Autonóm, mert nem apellál mindent_jobban_tudó szponzorokra, támogatókra, eleve_lejátszott pályázatokra. Ha valaki részese szeretne lenni, annak aktívan közreműködnie is kell. Ez nem egy szolgáltatás, amire befizetsz, aztán passzívan belesüppedsz. Van, aki főz, más takarít, beszerzi az alapanyagokat, vagy egyszerűen csak időről időre ellátogat, és megtalálja a módját, hogy tevékenyen részt vegyen a közösség életében - én például ma beszélgetni fogok, ahhoz nagyon értek...és mindenesetre gondoskodom a magam fogyasztásáról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7ker.blog.hu/api/trackback/id/tr431938775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.