Itt a tavasz, dagad a ... lányok keble, a fiúk nadrágja. Elszabadulnak az indulatok, és ez következményekkel jár: kivillan a kőműves dekoltázs, új terméseikkel hóesést imitálnak a platán fák a Kiskörúton, nyerítenek a drótszamarak, woodstock-i hangulat uralkodik a Gödörnél, és még az is megeshet, hogy kivirágzik az aszfalt és egy-két motorháztető.

Tavasznyitó bemelegítőre készülnek ugyanis a frissen alakult TACS (Táp Akció Csoport) aktivistái, akik azzal örvendeztetik meg április 13-án 18 órakor a piros lámpánál veszteglő autósokat, hogy cserepes árvácskákat ültetnek a motorháztetőkre. Bár elhatártolódnak minden mögöttes jelentéstől, eltökéltek: BUDAPEST VIRÁGVÁROS!

Ingyen palántaoszáshoz sorbanállás négy keréken az Astoriánál a Múzeum körút, Kossuth Lajos utcai kereszteződésnél.

Bővebben a TACS-ról megalakuló kiáltványukból:

„Új irányokat nyitunk. A színházat kiengedjük az utcára, mint egy veszett kutyát, hogy harapja meg a nézőket. Ha nem jönnek be a színházba, múzeumba, majd mi kimegyünk az utcára és megfertőzzük őket. Tömegbe lőjük a kultúrát!”  

A Táp Akciócsoport (TACS) a Táp Színház keretein belül egy vizuális művészeket egybegyűjtő újonnan alakult csoport, amely főleg köztéri akciókat, performance-okat szervez és alkot. Jelmez és díszlettervezők, képző és iparművészek a Táp Színház alkotóival közösen dolgoznak művészeti projekteken.

A fiatal művészek utcai akciókra, művészi és társadalmi célok közvetítésére szövetkeztek. A színház és vizuális művészetek eszközeit együttesen használva alkotnak köztéri műalkotásokat. A színház és a képzőművészet együttes erővel, egymást kiegészítve szólítja meg az utca emberét, bevonja, részévé teszi és felhívja a figyelmét arra, hogy a művészet valóságos, mindenkit érintő ’utcai’ kérdésekkel foglalkozik játékos módon. A TACS műfaji előképei között szerepel a happening és a fluxus. Az utcát választva kiállítótérként és színpadként a műfaji határok teljes eltörlése a cél, a megszokott és elunt életterek újragondolása és átértelmezése, a járókelők, mint közösség bevonása művészetbe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://7ker.blog.hu/api/trackback/id/tr991906798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.