Kié a grund?

2010.05.10. 00:05

A srácoké, akik rugják a bőrt? A kutyásoké? A nyugdíjasoké? A civileké? A szórakozni vágyó túristáké? Az alternatív fiataloké? Mindenkié? --> SENKIÉ?!

Most tekintsünk el a molnár ferenci hagyománytól. Az én értelmezésemben a grund nem csak üres, beépítetlen városi telek, hanem köztér, kihasználatlan, magára hagyott ingatlan is lehet. Kerületünk ezekről csak úgy, mint lépten nyomon felbukkanó kutyaürülékről vagy a messze földön híres/hírhedt polgármesterről is ismert. 

Idő szűkében a blog mostanában csak programajánlókkal szolgált, de igyekszem ezekkel a kérdésekkel külön posztban foglalkozni. Számos probléma merült fel az utóbbi időben, amelyek mind a parlagon heverő vagy közös használatban lévő terek (helyek) megoldatlan helyzetére reflektálnak.

A Városi Piknik szervezése kapcsán kiderült, még hosszas huzavona után is szinte lehetetlen megállapodni a vezetéssel (akár önkormányzati, akár fővárosi) a közterület használatról, foglalásról. A civil szervezetek megjelenésére alkalmat adó program, ami ez alkalommal a városi élet és a multikultúrális társadalmi lét kihívásaira kereste a választ, mindenkit meggyőzhetett arról, mennyivel kellemesebb egy zsúfolt belvárosi utca, ha autók helyett padok és virágosládák foglalják el az utat és a parkolót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

Kardos Dániel (gitár) és Vázsonyi János (szaxofon) duója a Király utcai Sirály előtt

                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

 

 

Városi piknik a flaszteren

A CivilKultNap (aka Városi Piknik) alkalmával, május 1-jén rövid hallgatás után nyitott meg ismét a Boulevard és Brezsnyev Galéria egy foglalt házban (üzletben) a Király és a Kisdiófa utca sarkán. A szaftos részleteket most dramaturgiailag indokoltan kihagyom, folytatás és részletek a gerilla kiállításról a következő részben. Ide kapcsolódik a korábban itt is felbukkant Kaszinó autonóm tér története.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

Vörös enteriőr Nick Cave-vel a Boulevard és Brezsnyev Galériában

Ismét/továbbra is folyik az aláírásgyűjtés a Szimpla Kert ellen. Mint arról korábban itt is hírt adtam, enyhítendő a szórakozóhely okozta kellemetlenségeket, tulajdonosai életre hívták az AZÉRT Egyesületet (Az Élő Erzsébetvárosért), aminek céljai közt szerepel éjszakai mobil információs pontok kihelyezése (értds: kedves, fiatal, idegennyelven beszélő fiúk-lányok biztonsági szolgálattal kiegészülve irányítják útba és rendre a meglehetősen illuminált és hangos szórakozó közönséget), rendszeres kerülettakarítás valamint a Klauzál téri nyilvános illemhely üzemeltetésének átvétele. A lakókat ez továbbra sem nyugtatja meg, a fejleményekről igyekszem beszámolni.

...to be continued 

A bejegyzés trackback címe:

https://7ker.blog.hu/api/trackback/id/tr141987275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szimpla kert 2010.11.08. 14:10:50

Helyszín: 1075 Bp., Kazinczy u. 14. Látogatás: 2009. október 28. 18:10-19:00 > Itt tanulják a semmittevést, stírölik a táncoló fekete körömlakkos csajokat. Adatlap Elérhetőség: - We...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása